SOTT FOCUS: De Schuldgevoelindustrie Van Vlees: De Queeste Naar De Perfecte Vegaburger Kan De Smaak van Leugens Niet Wegwerken

Ja, omdat cholesterol, calorieën, verzadigd vet en zout relevant zijn voor hoe gezond iets is. Vermijd gewoon de gluten, soja, plantengom, ‘natuurlijke’ smaken, GMO’s en de algehele hyperbewerking die deze ingrediënten moeten ondergaan om een ‘magische steak’ te worden. Ze concentreren zich volledig op de verkeerde dingen, wat niet verrassend is, daar deze de opgestelde markers zijn voor het bepalen van ‘gezond voedsel’. Het feit dat dit product blijkbaar door het spijsverteringskanaal komt, is een wonder. Misschien moet het de ‘Onmogelijk te Verteren Burger’ worden genoemd. Het eten van de doos waar de burger in zit is waarschijnlijk voedselmatig minder schadelijk dan de burger zelf.

Terwijl we de voedingswaarde van veganistisch nepvoedsel meten, vindt u hier de opgesomde ingrediënten voor de Onmogelijke Burger. Kijk maar eens of u echt voedsel kan ontwaren:

Water, Getextureerde Tarweproteïne, Kokosolie, Aardappelproteïne, Natuurlijke Smaakstoffen, 2% of minder van: Leghemoglobine (soja), Gistextract, Zout, Sojaproteïne-isolaat, Konjacgom, Xanthaangom, Thiamine (Vitamine B1), Zink, Niacine, Vitamine B6, Riboflavine (Vitamine B2), Vitamine B12.

Laat u zich niet misleiden door zijn doodgewone verschijning: de eenvoudige vegaburger is het hoogtepunt van alles dat schort aan wat de mainstream scheppers van de werkelijkheid geloven over de wereld. Voeding – fout. Milieu – fout. Moraal en ethiek – fout. Iets nuttigen wat je eigenlijk wenst te eten – fout. Zelfs onze auteur van de New Scientist zegt – met enige terughoudendheid – dat slechts omwille van zijn geweten hij een offer zal brengen en deze verschrikkingen zal eten. Het is het summum van niets doen maar draagt wel bij aan het probleem terwijl men in de waan verkeert dat het helpt. Het is het Dunning-Kruger effect, belichaamd door simulacrum.

Ik suggereer niet per se dat deze nepvlees-leveranciers het publiek welwillend bedotten, maar ze buiten in wezen een markt uit die voortkomt uit de leugen die we allemaal opgediend krijgen. Daarom smaken vegaburgers als leugens. Het redden van de planeet vereist niet het maskeren van nepvoedsel als iets dat we van nature eten. Wat gevergd wordt is precies het tegenovergestelde: teruggaan naar zoals het was, onze hersenen gebruikend om te bedenken hoe we onze dieren voor voedsel op correcte wijze kunnen houden en te stoppen met pogingen om opnieuw uit te vinden wat de natuur in al zijn perfectie ons reeds heeft verstrekt. Verder afwijkend van het pad in de poging om ons voedsel te “verbeteren middels de wetenschap” leidt ons verder weg van wat ons voedsel zou moeten zijn.